Riefismi's Blog
Just another WordPress.com weblog

…..Assalamualaikum…..


Assalamu’ alaikum warahmatullahi wabarakatuh….

Segala pujian bagi Allah SWT pemilik sekalian alam dan selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW , ahli serta keluarga, sahabat-sahabat r’ anhum dan sesiapa yang mengikut mereka dengan iklas hinggalah ke hari kiamat.

Syukur kepada Allah SWT kerana dengan taufiq dan inayah-Nya telah mengizinkan a’na mencoretkan dan melakarkan nukilan, ayat2 dan juga pengisian ilmu Islam di dalam blog ini untuk tatapan yang bermanfaat serta sesuai dengan mengikut keperluan semasa dalam kehidupan seharia umat islam sejagat masa kini.

Besar kemungkinan dengansegala info dan pengisian yang ada didalam blog ini akan dapat memberi manfaat dan bimbingan kepada sekalian muslimin dan muslimat agar memperolehi ilmu untuk menghadapi cabaran bagi meneruskan kehidupan di dunia ini serta mendapat keredhaan Allah SWT di akhirat kelak…….insyaallah.

Sebarang kesilapan dan kekurangan harap dimaafkan dan a’na meminta keampunan Allah SWT atas yang sedemikian itu kerana tiada daya dan upaya melainkan dengan pimpinan dan pertolongan-Nya.

Teguran yang membina adalah amat dialu-alukan.

Sekian…….Wa billahi taufiq wassalamu’ alaikum warahmatullahiwabarakatuh………

Sedikit Mengenai A’na :

Dilahirkan pada 15. Julai.1978 bersamaan (9 sya’aban 1389 hijrah) di Pendang, Kedah dan telah berpindah ke Kuala Lumpur membesar disana dan bersekolah sepenuhnya di Kuala Lumpur, dengan adik beradik 5 orang a’na adalah yang paling tua  (Sulong) di dalam kelima-lima adik beradik.

Tamat alam persekolahan a’na melanjutkan pengajian di peringkat Diploma dalam Jurusan Kejuruteraan Awam (Pembinaan) di Politeknik Ungku Omar, Ipoh Perak.

Tamat Pengajian a’na meneruskan alam pekerjaan dan sehingga kini a’na telah mempunyai syarikat Pembinaan dan Pembagunan sendiri……..alhamdulillah.

Menarik Mengenai A’na :

Sangat seronok didamping Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki Agak pendiam kecuali diransang Ada harga dan maruah diri Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan Mudah dipujuk dan bercak…ap lurus Sangat menjaga hati orang lain Sangat peramah Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya Berjiwa sentimental Jarang berdendam Mudah memaafkan tapi sukar melupakan Tidak suka benda remeh-temeh Membimbing cara fizikal dan mental Sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang Layanan yang serupa dengan semua orang Tinggi daya simpati Pemerhatian yang tajam Suka menilai orang lain dengan pemerhatian Mudah dan rajin belajar Suka muhasabah diri Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama Suka mendiamkan diri Suka duduk di rumahSuka tunggu kawan tapi tak cari kawan Tak agresif kecuali terpaksa Lemah dari segi kesihatan perut Mudah gemuk kawal tak kawal diet Minta disayangi Mudah terluka hati tapi lambat pulih Terlalu mengambil berat Rajin dalam membuat kerja

Advertisements

No Responses to “…..Assalamualaikum…..”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: